01 Μαρ 2021

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ - ΒΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με μεγάλη χαρά το σχολείο μας συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων - Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' Λυκείου έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις αρχές και αξίες της δημοκρατίας, τον τρόπο λειτουργίας, τον ρόλο του Κοινοβουλίου αλλά και να ενεργοποιηθούν σε ζητήματα που απασχολούν το σχολείο, την κοινότητα, την κοινωνία. Τα μέλη της ομάδας κάνουν συναντήσεις, συμμετέχουν σε δράσεις, ανταλλάσσουν απόψεις καθώς εργάζονται πάνω στη θεματική με τίτλο: «Περιβάλλον και τις κοινωνικές ανισότητες». Τα αποτελέσματα των εργασιών τους θα παρουσιαστούν στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στη Βουλή των Εφήβων.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο υποψήφιος Έφηβος Βουλευτής, ο οποίος θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας, θα έχει την ευκαιρία να αναφερθεί σε επίκαιρα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως αυτά γίνονται αντιληπτά και εκφράζονται μέσα από την ευαισθησία των νέων που αντιπροσωπεύει, προτείνοντας παράλληλα και ενδεχόμενες λύσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες